برنج ایرانی

برنج ایرانی بهترین برنج دنیا می باشد عطر وطعم آن خاصی دارد

برنج ایرانی

برنج ایرانی بهترین برنج دنیا می باشد عطر وطعم آن خاصی دارد

برنج ایرانی

اکثر ارقام کیفی و مرغوب برنج ایرانی از عطر، بو و طعم خوش برنج برخوردار که با انجام آزمایش تجربی و ساده، یعنی قراردادن مقداری برنج و محصور نمودن آن بین دو کف دست و سپس دمیدن و استشمام آن، که از این عمل رایحه معطر ارقام کیفی احساس و در ارقام غیرکیفی این عطر به مشام شخص احساس نمی شود و یا در برنج های مخلوط شده بسیار کم احساس می گردد.

پیوندهای روزانه

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۷ ثبت شده است

 مقدمه
برنج ، گیاهی است که به علت نیاز زیادی که اغلب مردم جهان به آن دارند در بین غلات بعد از گندم در سطح بسیار وسیعی از زمین های زراعتی برخی از کشور های مختلف جهان کشت می گردد. کشت و کار برنج در دنیا و تولید آن از نظر کیفیت و کمیت دارای اهمیت خاصی است، زیرا برنج یکی از نباتاتی است که دانه آن برای تامین غذای اصلی بیش از نصف مردم جهان(6/1 میلیارد نفر) بکار می رود. در بخش عظیمی از قاره آسیا ، برنج تامین کننده بیش از 80 درصد کالری و 75 درصد پروتئین مصرفی مردم می باشد. خاستگاه اصلی برنج ، آسیای جنوب شرقی است و از آنجا بتدریج به سایر نقاط جهان راه یافته است. بنا بر اسناد تاریخی ،کشت برنج در چین و هند پیشینه هفت هزار ساله دارد. در مورد ورود برنج به ایران، برخی آن را به زمان هخامنشیان و عده ای به زمان ساسانیان و گروهی به دوره بعد از ورود عرب ها به ایران نسبت می دهند. بنابر اظهار لا توفر کشت برنج در ایران پس از تسلط اعراب به ایران رونق گرفته است. حدود 95 درصد برنج دنیا در کشورهای در حال توسعه و عمدتا در قاره آسیا تولید می شود . همچنین 90 درصد برنج آسیا به مصرف داخلی رسیده و تنها حدود 5-4 درصد تولید در تجارت جهانی وارد می شود. برنج دارای جنس و گونه های زیادی است که مهمترین جنس أن oryza وگونه زراعتی آن sativa است. گونه sativa که در تغذیه انسان ، نقش مهمی دارد بدون عملیات تبدیل ، قابل مصرف غذایی انسان نمیباشد، اما در روند تبدیل، دانه برنج دچار خسارت کمی و کیفی شده و اجزاء و ( by-product ) های مختلف از آن تولید می گردد که متاسفانه در شرایط کنونی به دلیل عدم وجود تکنولوژی و تجهیزات مناسب و مدرن ،بلا استفاده مانده اند. کشور ما با تولید حدود8/2 میلیون تن شلتوک و وجود بیش از 4000 واحد شالی کوچک در استانها، پتانسیل مناسبی برای فرآوری و تولید محصولات با ارزش افزوده می باشد.
  • دون دون

ضرورت طراحی و اجرای پروژه IPM/F.F.S
منطقه ساحلی دریای خزر به دلیل شرایط اکولوژیکی ویژه مستعد کشاورزی است. هم‌چنین این منطقه استعدادهای بالقوه تنوع گونه‌ای دارد.
بخش عمده‌ای از این تنوع نقش بسیار مهمی در معیشت ساکنان این منطقه و امنیت غذایی کشور دارد. وجود تالاب‌های بین‌المللی برای حفظ گونه‌های جانوری و گیاهی به اهمیت این منطقه افزوده است. فعالیت‌های کشاورزی همراه با مصرف نهاده‌های شیمیایی مانند کودها و سموم آفت‌کش است که در طول سال برای تولید و حفاظت محصولات کشاورزی این منطقه استفاده می‌شود.
تداوم مصرف این مواد شیمیایی، که در بین آنها انواع منع‌شده در سطح جهان نیز یافت می‌شود، از مهم‌ترین عوامل تهدید گونه‌های جانوری است.
علی‌رغم تلاش فراوان سازمان‌های مسئول برای اجتناب از مصرف بی‌رویه کود و سموم شیمایی، به دلیل نبودن الگویی پایدار که بتوان آن را در سطح منطقه توسعه داد، این شیوه همچنان ادامه دارد. الگوهای بکار گرفته شده تاکنون بر استفاده از فناوری‌های مختلف تأکید داشته است. این فناوری‌ها با ویژگی‌های اجتماعی ـ اقتصادی منطقه تطبیق داده نشده‌اند.
بنابراین شیوه‌ای ناپایدار در حفاظت از محصولات کشاورزی حاکم است که کشاورزان را در دور باطلی از مصرف آفت‌کش‌های شیمیایی قرار داده است. هدف از اجرای این پروژه حل مشکلات کشاورزان در زمینه آفات و بیماری‌های گیاهی و یا هر عامل خسارت‌زای دیگر نیست. زیرا در آینده نزدیک ممکن است آفات و عوامل دیگری به مجموعه جدید عوامل خسارت‌زا اضافه شود.
  • دون دون